Tävlingssäsongen är igång med VOI2 54,89 – Kilpailukausi on avattu VOI2 54,89

Mamma My (Meccala Niiskuneiti) och moffa Sulo Tuisku var till Alavus på DRAJ tävling idag. Basset Fauve de Bretagne som vår ras heter, tävlar tillsammans med drevrarna i harprov. Själv var jag, Smilla, lite besviken att jag inte fick följa med så jag passade på att kissa rejält i mattes säng trots att jag visste att hon skulle bli jättearg! Men jag ville visa att jag inte är helt dum utan nog förstår vad som pågår och vad det tisslas och tasslas om! De säger bara att jag måste börja ge mera skall och sjunga mera när jag springer efter haren!

My och moffa hade siktat på att uppnå den bästa resultatklassen, dvs VOI1-pris och för det så skulle My behöva skrapa ihop 60 poäng totalt. Hon saknar två VOI1 resultat för att få titeln DRAJ Drevchampion. Idag var det säsongens första tävling och de kom hem med ett VOI2 resultat och 54,89 poäng. Det skulle ha behövts lite fler drevminuter för att få ihop till det, men den andra haren hade varit en liten och besvärlig en.

Nuusku (Meccala Niiskuneiti) äiti ja ukki Sulo Tuisku kävivät tänään Alavudella DRAJ kisassa. Bretagnenbassetit joka on rodumme nimi, kilapillaan dreevereitten kanssa jäniksien ajokokeissa. Itse, Smilla, olin vähän pettynyt etten päässyt mukaan joten kävin kusella mamman sängyssä vaikka tiesin että hän suttuisi kovasti tästä! Halusin kuitenkin näyttää etten ole ihan tyhmä vaan olin kyllä ymmärtänyt mistä oltiin kuiskattu ja puhuttu! Sanovat vain että minun pitäisi ruveta haukkumaan enemmän kun juoksen jäniksen perässä!

Nuuskulla ja ukilla oli tavoitteena saavuttaa parasta tulosluokkaa, eli VOI1 tulosta ja siihen Nuuskun olisi saatava yhteensä 60 pistettä. Häneltä puuttuu kaksi VOI1 palkintosijaa jotta hänestä tulisi DRAJ käyttövalio. Tänään oli kauden ensimmäinen kilpailu ja tulivat kotiin VOI2 tuloksella pisteillä 54,89. Nuuskun olisi pitänyt ajaa toista jänistä vähän pitempään mutta se oli ollut sellainen pieni sutturainen joka heti meni piiloon.

Här är poängen (bästa är 5) – Tässä ovat pisteet (paras on 5) :

Sök/Haku: 4,50   Upptagningsförmåga/Ylösottokyky: 4,00   Drevsäkerhet/Ajovarmuus: 3,00    Skall/Haukku: 3,50 Skallets kraktär o variation/Haukun luonne ja vaihtelevaisuus: 3,00   Lydnand o samarbete/Tottelevaisuus ja yhteistyö: 4,00 Helhetsintryck/Kokonaisvaikutelma:4,00

Egenskapspoäng / Ominaisuuspisteet    26,00    Drevpoäng / Ajopisteet   28,89  = 54,89  AVO2

”Haku laaja. Ei herättele. Ajot sujuvia, pitkän erän loppu hukka tielle. Haukku kuuluva, yksiääninen, kertova, tottelevainen. Metsästysinto 3/3”.

Domare / Tuomarit: Vesa Lammi  ja  Esa Manninen

Meccala Niiskuneiti domare/tuomarit Vesa lammi & Esa Manninen

Meccala Niiskuneiti domare/tuomarit Vesa Lammi & Esa Manninen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s