Spår träning – jälkiharjoitus

Samtidigt som vår trygga låda där vi bor med mamma Smilla görs ren så passar moffa på att påbörja den viktiga träningen inför våra kommande uppgifter i skogen, nämligen att följa spår. Nu när medan mat och sömn är det viktigaste för oss så drar han spår av mamma Smillas mat för att se om vi förstår oss på att följa dem till hennes matkopp. Vi är ju inga trögskallar, så trots att vi bara blivit erbjuden mat från mammas mjölkbar, så förstår vi oss nog också på riktig mat samt kan konsten att följa spåret till koppen! Den största brodern som har besökt mjölkbaren väldigt flitigt är lite långsam för tillfället. För 2,5 vecka sedan när han föddes vägde han 363 g, medan han idag väger 1240 g. Lilleman som däremot vägde 146 g när han föddes och väger 420 g idag, har betydligt lättare att röra på sig och han kan bra ta för sig bland sina syskon som är betydligt större.

Samalla kun siivotaan meidän turvallista asumislaatikkoa missä oleskelemme mamma Smillan kanssa, ukki ottaa tilanteen hyväksi ja on aloittanut jälkien tekeminen meille jotta saamme jo harjoitella tulevaa tärkeintä tehtävää metsässä, nimittäin jälkien seuraamista. Näin alussa ukki tekee lyhyitä jälkiä mamma Smillan ruokakuppiin, ja vaikka olemme vain saaneet ruokaa maitobaarista niin emme ole niin tyhmiä ettemme osaisimme seurata jäljet perille mamman ruokakupille! Isoin veljistämme on käynyt ahkerasti maitobaarilla, joten hänen liikkumisensa on vähän hidasta tällä hetkellä, syntyessä 2,5 sitten hän painoi 363 g ja tänään hän painaa 1240 g. Pikkumies joka syntyessä ainoastaan painoi 146 g ja painaa 420 g tänään, hänellä on paljon helpompi liikkua tällä hetkellä ja hän on jo oppinut pitää puolensa sisaruksien keskellä jotka ovat paljon kookkaampia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s