I väntan på löptiden – juoksua odotellessa

Duff

Tuiskupolun Duff
Ägare Kristian Holmström Föglö
20 Rådjur

20141227_200353 20141224_184033

Vi har firat jul med ”kusin Sandra” från Esbo och vi har gett hararna julefrid men sen nog varit ut och sökt dem. De har dock inte rört på sig så mycket under julhelgen så vi har fått springa mycket.

Broder Duff på Föglö har hållit passjägarna i spänning och de har fått lyssna till hans skall 49 gånger under tiden oktober till slutet av december och de har lyckats få rådjur byte 20 gånger vilket nog är bra för en drivande hund som fyller två år 26.4.2015. Broder Elvis har också lyckats få byte och bra med drev och själv har jag Smilla nog också hittat och drivit hare.  Ännu väntar jag på tävlingsdebuten som moffa har lovat mig  😉.

För mamma My’s del väntar vi på att hon ska börja löpa så att det ska bli en parning och förhoppningsvis valpar. Hon borde börja löpa när som helst Nu!

Joulun olemme viettäneet ”Sandra serkumme”  kanssa Espoosta ja olemme antaneet jäniksiä joulurauhan. Joulurauhan jälkeen olemme käyneet metsässä mutta jänikset ovat liikkuneet huonosti joten olemme saaneet juosta paljon ja laajalla alueella. En ole vielä päässyt  kilpailemaan mitä ukki on luvannut 😉.

Duff veli Ahvenanmaalla on tehnyt hyvän työn kun on pitänyt passimiehet jännityksestä, kuuntelemassa hänen ajoradan 49 kertaa lokakuusta joulukuun loppuun ja kauriita ovat kaatuneet hänen ajastaan 20 kpl joka on aika hyvin koiralle joka täyttää 2 v 26.4.2015. Elvis veljelläkin on ollut hyvä jakso.

Nyt odotellaan että Nuusku äidille tulisi juoksu jotta saisimme astuttaa mikäli siitä tulisi pikku pentuja. Juoksu pitäisi alkaa näinä aikoina….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s