Kaikki minun ympärillä vain puhuvat pitkästä odottelusta ja olen ymmärtänyt että tarkoitetaan sitä että odotetaan että Nuusku mammalle tulisi juoksu jotta hän saisi käydä  poikaystävänsä luona jotta minulle ehkä tulisi pikkuveliä ja siskoja. Nuuskulle on tullut juoksu vain kerran vuodessa, minulle tulee kyllä kahdesti. Se olisi aika kivaa seurata mutta olen ymmärtänyt että ne eivät jää meille kotiin, vaan ne adoptoidaan uusiin koteihin. Minä odotan vielä sitä että pääsisin kilpailemaan mutta tuntuu siltä että kaikki jänikset ovat häipyneet täältä meidän metsistä Närpiöstä. Nyt lumikin on sulannut ja on erittäin karkea keli metsässä. Kävimme viime viikolla metsässä ja Nuusku yllättyi kun ukki ja mamma olivat siirtyneet toiselle paikalle ja hänelle tuli erittäin kiire koska hänellä oli haku vielä kesken. Minä, Smilla olin aika väsynyt silloin jo, joten minä olin tyytyväinen nauttimaan silloin jo nuotion lämmöstä ja nakeista :).

Alla runt omkring pratar om att det är en lååång väntan och jag har förstått att det handlar om att mamma My ska börja löpa så att hon ska få besöka sin pojkvän så att jag kanske ska få småsyskon. Mamma My har haft löptid bara en gång per år medan jag nog löper två gånger per år. Det ska bli intressant att följa med, men jag har förstått att de inte lämnar att bo hos oss, utan adopteras bort till nya hem. Jag väntar ännu på att få åka på tävling men nu känns det som om alla harar har försvunnit från våra träningsmarker här i Närpes och nu har även snön smält bort så att det är väldigt svåra förhållanden i skogen. Vi var ut på en träningstur i förra veckan och då blev mamma My väldigt överraskad över att moffa och matte hade flyttat på sina bilar och var precis där hon kom ut. Hon fick väldigt bråttom eftersom hon inte var klar med sitt sök ännu. Själv var jag, Smilla ganska trött så jag var nöjd att njuta av värmen från brasan och knackkorven :).

Meccala Niiskuneiti

Basset Fauve De Bretagne
FIN KVA MVA Meccala Niiskuneiti

Tuiskupolun Smilla tukkii jälkiä -spårar

Tuiskupolun Smilla
tukkii jälkiä -spårar

skogsdag 021skogsdag 058skogsdag 066

Tuiskupolun Smilla

Tuiskupolun Smilla
Bretagnebasset

Tuiskupolun Smilla

Tuiskupolun Smilla
syö makkaraa – äter korv

Meccala Niiskuneiti

Meccala Niiskuneiti
tuli kiire – fick bråttom

skogsdag 082

:)

🙂 Mukavan lämmin paikka – varm och skön plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s