Händelserik helg – Tapahtumarikas viikonloppu

Bakom oss har Tuiskupolun kennel en händelserik helg. Helgen började med att mamma My var ut på äventyr till Orivesi för att försöka få ett VOI1 resultat i en DRAJ tävling som ordnades där. Förhållandena var tuffa för oss som är vana med plattlandet. När vi här hemma såg på kartan så var det backe upp och backe ner och just när vi såg på kartan så var mamma My uppe på en backe som var 197 meter hög och vände vid ett brant stup. Marken var torr och hon som inte sjunger i onödan fick inte ihop tillräckligt med skallpoäng så att det skulle ha räckt till ett VOI1 resultat, utan vi fick nöja oss med ett VOI2 resultat, men mamma kämpade bra, nedan är bedömningen:

Återigen en VOI2 – Jälleen VOI2,
vi vill ju ha VOI1 – mehän halutaan VOI1 tuloksia.

Igår följande resultat – Eilen seuraava tulos:
Haku – Sök 5,00
Ylösottokyky – Upptagningsförmåga 5,00
Ajovarmuus – Drevsäkerhet 4,00
Haukku – Skall 4,00
Haukun luonne ja vaihtelevuus – Skallets karakatär o variation 3,00
Tottelevaisuus / Yhteistyö – Lydnad / Samarbete 4,00
Kokonaisvaikutelma – Helhetsintryck 4,00 = 29,00
Ajoaika yht. Drevminuyter sammanlagt 68 min = 24,56 pistettä – poäng

Haut erinomaiset. Ajo sujuvaa. Ääni kuuluva kantava yksiääninen. Metsästysinto 5/3

Utmärkta sök. Flytande drev. Hörbart enljudigt skall. Jaktlust 5/3

Ylituomari / Överdomare Jorma Rinne

Broder Duff som bor på Åland fick sitt första byte i lördags och han verkar ha gjort ett bra jobb eftersom han fick anställning för 10 år framåt under tiden oktober till december. Själv har jag varit lite orolig eftersom jag inte riktigt visste vad som var på gång med mamma så jag har varit spänd. Nog såg jag ju att pejlaren for med men det var inte det där vanliga och det enda som jag fick göra var att följa med till svampskogen. Moffa och matte sa att jag skulle söka haren, men jag var ju trött och ensam…

Viikonloppu alkoi Nuusku äidin kilpailureissulla Orivedelle. Ukki ja Nuusku lähtivät DRAJ kisoihin jahtaamaan VOI1 tulosta mutta olosuhteet olivat haasteelliset meille jotka ovat tottuneet tasaiseen maastoon. Silloin kun me mamman kanssa katseltiin kartalta missä Nuusku kulku hän oli mäen päällä joka oli 197 metriä korkea ja kääntyi kun tuli jyrkänteelle. Mamma kun ei hauku yhtään ylimääräistä ei saanut riittävästi haukkuminuutteja kun oli kuiva keli ja haastavat olosuhteet joten jouduimme tyytymään VOI2 tulokseen. Arvostelut näkyy ylempänä ja hyvää harjoitellua se oli.

Duff veli joka Ahvenanmaalla asuu oli saanut enismmäisen saaliinsa ja oli ilmeisesti tehnyt hyvän työn kun heti oli saanut työpaikan 10 vuodeksi loka-joulukuuksi. Itse olen jännittänyt mamman tilanetta koska en ole oikein tiennyt mitä oli tekeillä, näinhän että tutka lähti mukaan jne mutta ei ollut sitä tavallista meininkiä. Itse sain vain lähteä mukaan sienimetsään ja ukki ja mamma kyllä sanoi että pitäisi kissaa hakea, mutta olinhan väsynyt ja yksin…

Orivesi

Orivesi

My i Orivesi / Orivedellä

My i Orivesi – Nuusku Orivedellä

Duff

Duff på Åland – Duff Ahvenanmaalla

Trött i svampskogen - Väsynyt sienimetsällä

Trött i svampskogen – Väsynyt sienimetsällä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s