Liv i luckan! – Elämää luukussa!

Nu börjar det bli riktigt liv i luckan hos Tuiskupolun kennel, men det är ju bara ett tecken på att allt är som det ska vara. Mommo och moffa önskar förstås att de här små nya medlemmarna ska lära sig lite mera om när det är dag och när det är natt! 😴 🌛🌞. Senaste natt hittade t.ex både Eino och Bella ut ur sitt trygga hem, men sedan blev det ett otroligt skrik när de inte på egen hand kunde ta sig tillbaka till sin trygga tillvaro i lådan med sina syskon. De begav sig naturligtvis inte ut på äventyr samtidigt, utan de är ju självklart självständiga individer som ger sig ut på äventyr på egen hand. Men som tur är så hörs nog deras ljud 🔊 redan, så det kommer nog att höras i skogen där de färdas! Lilla Jakke var också på äventyr ut ur lådan en dag och tog sig inte tillbaka in till tryggheten, så då gick nog jag Smilla och hämtade moffa för att komma och hjälpa mig. Min uppgift som mamma är ju i detta skede att skola dem att bli så självständiga som möjligt. Mommo My är ju också med, men hon vet att det här är min uppgift så hon kommer inte in i vårt rum och hon styr dem inte heller, trots att de har börjat komma in i andra delar av huset. Hon står bara och ser på och ger mig lite råd hur jag ska gå till väga. Trots att moffa har börjat ge mina barn lite annan mat, förutom enbart min mjölk, så har jag ännu rikligt med mjölk, vilket är bra för lilla Jakke.

Nyt alkaa olemaan aikamoista elämää luukussa Tuiskupolun Kennelissä, mutta sehän on vain osoitus siitä että kaikki on kohdallaan. Mummo ja ukki toivoisi varmasti että nämä pikkuiset oppisivat erottekemaan vähän mikä on päivä ja mikä on yö!😴🌛🌞 Esimerkiksi viime yönä sekä Eino että Bella löysivät tiensä pois laatikosta, mutta ei takaisin turvalliseen oloon sisaruksiensa luokse. Eikä tietänkään lähteneet seikkailemaan yhtäaikaisesti koska ovat itsenäisiä yksilöitä. Mutta onneksi heillä on erittäin kuuluva ääni 🔊 nyt jo, joka varmasti tulee kuulumaan metsässä missä kulkevat! Pikku Jakke:kin oli seikkailulla turvallisesta laatikosta eikä päässyt takaisin turvaan, enkä minä Smilla pystynyt auttamaan, joten minun oli haettava ukin avuksi. Minun tehtäväni on kouluttaa heitä mahdollisimman itsenäiseksi yksilöiseksi sen lyhyen ajan kun ovat luonani. Nuusku mummi antaa minulle neuvoja, mutta hän ei sekaannu lainkaan tähän, hän ei tule tähän minun huoneeseeni, eikä tee heille mitään vaikka tulevat muille alueille taloon. Hän vain seisoo ja katselee ja antaa minulle vähän kasvatusneuvoja. Vaikka ukki on alkanut antaa heille lisäruokaa, minulla on riittävästi maitoa vielä, mitä on hyvä pikku Jakkelle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s