BASA-FM BASA-SM

Senaste helg avgjordes FM för bassetar i tävlingsformen DRAJ i Juupajoki. Eftersom jag, Smilla ännu inte har fått vara med och tävla för att få något resultat så fick jag inte delta, men mamma My fick delta. Moffa, hon och matte for iväg i lördags till Helsingfors Universitets Hyytiäläs skogsinstitut. Vi visste om att mamma My skulle få tufft motstånd eftersom hon inte sjunger så värst mycket när hon springer efter haren. När de for så påminde jag henne högljutt för allt vad jag var värd om att hon ska komma ihåg att ge ljud ifrån sig! Sällan lyssnar ju föräldrar på sina barn och inte gjorde ju My det nu heller. Som vanligt gjorde hon ju inte det och denna gång fick hon bara upp en hare så det räckte inte till resultat och hon placerade sig på fjärde plats, men som en tröst för moffa så fick hon pris för bästa sök. Moffa tycker om pokaler, matte vill inte ha några pokaler, hon har donerat sina till en jaktförening och mommo är heller inte så förtjust i pokalerna :). Vi gratulerar Åstdalen’s Unique som tog hem segern med ett väldigt bra resultat! Själv har jag varit snäll och väntat eftersom moffa har lovat att jag ska få börja tävla bara snön kommer. Broder Duff jobbar hårt på Åland och han har fått byte nr 16 under veckoslutet.

Viikonloppuna ratkottiin bassettien SM-kisat DRAJ muodossa Juupajoella. Koska minä, Smilla en ole vielä saanut olla mukana kilpailemassa jotta olisi ollut tulosta en saanut osallistua tähän kisaan, mutta Nuusku äiti sai osallistua. Ukki, äiti ja mamma lähtivät lauantaina Helsingin yliopiston Hyytiälän metsäasemaan. Tiedettiin että Nuusku äiti saa kovaa vastusta koska hän laulaa niin harvakseen kun hän juoksee jäniksen perässä. Lähtiessä muistutin häntä karjumalla että täytyy muistaa tällä kertaa antaa riittävästi ääntä. Harvoinhan vanhemmat kuuntelevat lapsiaan ja niinhän kävi nytkin. Nuusku äiti sai vain yhden jäniksen ylös ja ajominuutit eivät oikeuttaneet tulokseen ja hän sijoittui neljänneksi. Ukki sai lohdutuksen kun Nuusku sai parhaan hakijan pytyn ja ukki tykkää pytyistä. Mamma on antanut omat pytynsä jahtiseuralle ja mummu ei oikein välitä pytyistäkään. :). Onnittelemme Åstdalen’s Unique joka voitti hienolla tuloksella! Itse olen ollut kiltti ja odotan lumen tuloa koska ukkihan on luvannut että saan lähteä kilpailemaan kun lumi tulee. Duff veli tekee kovaa työtä Ahvenanmaalla ja on saanut saaliinsa nro 16 viikonloppuna.

http://dogps.ota.bz/up/DoGPSmap.aspx?pmc=FXaxtyvwst5a2nicvzliqlnloc92071234&sid=tTKHjjRxqTWuypeDdOZeUQ2%C2%A9

My värmer sängen Nuusku lämmittää sängyn

My värmer sängen
Nuusku lämmittää sängyn

BASA-14 012 BASA-14 014 BASA-14 022 BASA-14 055 BASA-14 057 BASA SM Juupajoki 2014 1038 BASA SM Juupajoki 2014 1057

Duffs nr 16

Duffs nr 16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s