Jaktsäsongen – Jahtikausi

Jaktsäsongen har inletts med både träning och tävling. Jag, Smilla har bara tränat medan mamma My har varit på drevprov till Alavus. Eftersom hon är sträng och inte ger ifrån sig skall så lätt så passar inte torrt före för henne, vilket innebar att hon endast fick egenskapspoäng (22,50) från drevprovet. Genast när det blev kallare och fuktigare på marken så började hon ge skall och häromdagen hade hon ett bra träningspass:

http://dogps.ota.bz/up/DoGPSmap.aspx?pmc=FXr44525vllbi1au55d2c2525554999427&sid=tTKHjjRxqTWuypeDdOZeUQ2

Idag har vi återigen varit ut på en långtur där jag vågade mig över den sk. ”Finnroåin”, dvs över till Teuva sidan. Mamma My hittade flera harar och när moffa sprang fast henne var hon mitt uppe i drevet och jagade ännu i kopplet, trots att hon vid det laget hade sprungit 20,8 km. Själv sprang jag också långt idag, men jag vilade emellanåt och åt lite korv!

Jahtikausi on alkanut sekä harjoituksien että kilpailemisen myötä. Nuusku äiti on käynyt Alavudella ajokokeissa, mutta kun on tiukka antamaan ääntä, kuiva keli ei sovi hänelle, joten kisasta tuli ainoastaan ominaisuuspisteitä (22,50). Heti ilman viilennettynä äänikin alkoi tulemaan ja toissapäivänä hänellä oli hyvät ajot:

http://dogps.ota.bz/up/DoGPSmap.aspx?pmc=FXr44525vllbi1au55d2c2525554999427&sid=tTKHjjRxqTWuypeDdOZeUQ2

Tänään olen itsekin ollut pitkällä lenkillä ja uskaltanut ylittää Teuvan rajaa. Nuusku äiti löysi useampi jänis ja ukki joutui juoksemaan kiinni kesken ajoa joten ääntä tuli vielä kun Nuusku äiti oli hihnassa, vaikka silloin oli jo juossut 20,8 km. Itse olen juossut pitkän lenkin tänään, mutta välillä lepäsin ja söin vähän grillimakkaraa!

En dag i skogen 002 En dag i skogen 005 En dag i skogen 006 En dag i skogen 007 En dag i skogen 014 En dag i skogen 015 En dag i skogen 017 En dag i skogen 026 En dag i skogen 032 En dag i skogen 033 En dag i skogen 038 En dag i skogen 040

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s