4 månader gammal fauve – 4 kuukauden ikäinen fauve

Idag blir jag, Smilla ”Spillan” fyra månader gammal och nu har det börjat hända saker och ting. I förra veckan bekantade jag mig med agility och det verkar roligt. Den här veckan har jag besökt veterinären och fått två sprutor och där gick jag upp på vågen som visade 7,3 kg. Eftersom mamma My ska och tävla i hardrev i höst och hon nu får vara lös i skogen, har vi varit två gånger och tränat den här veckan. Igår vågade jag vara borta i två timmar, utan att söka kontakt med matte, men då hade jag ju mamma My med mig i början, men hon lämnade mig när hon hittade haren. Ännu har jag inte själv hittat någon hare att skälla efter.

Tänderna har börjat falla, vilket gör en del mat besvärlig att tugga, jag tycker om mat och att äta. Förhoppningsvis kommer det nya tänder så småningom! Jag har lärt mig att ögonkontakt med matte gör susen så den söker jag gärna och ofta. Jag har också lärt mig att säga till när jag behöver ut för att göra mina behov samt att sitta. Är det något som är riktigt spännande är det dock svårt att orka sitta så värst länge, jag tycker att det ska räcka med att baken tar i golvet eller marken.

 

Tänään minä, Smilla ”Spilla” täyttää neljä kuukautta ja nyt on alkanut tapahtua asioita elämässäni. Viime viikolla väkin tutustumassa agilityyn ja se vaikuttaa hauskalta. Tällä viikolla olen käynyt eläinlääkärillä missä sain kaksi piikkiä ja siellä kävin vaa´lla joka näytti 7,3 kiloa. Koska Nuusku äiti on menossa jänisajo kilpailuihin nyt syksyllä ja hän saa nyt olla vapaana metsässä, olemme käyneet kahdesti mestässä tällä viikolla. Eilen uskalsin olla poissa emännästä, ilman yhteydenottoa kaksi tuntia, mutta olihan minulla Nuusku äiti tukena siinä alussa. Hän jätti kuitenkin minut kun hän löysi jäniksen. Itse en ole vielä löytänyt jänistä jonka perässä olisin voinut haukkua.

Hampaat ovat alkaneet lähteä, mikä tekee syöminen vähän vaikeaksi minulle ja tykkää syömisestä! Toivottavasti tulee uusia hampaita jotka helpottaa tässä asiassa! Olen oppinut että on tärkeää ottaa silmäkontaktia emännälle koska silloin saa paljon kehuja ja huomiota, joten sitä harrastan usein! Osaan myös pyytää ulos kun minulla on tarpeita mitä ulkona täytyy hoitaa sekä istua. Mikäli on jotain erittäin jännittävää olen sitä mieltä että riittäisi mikäli peppu koskee pikkasen lattialle/maahan.

Mamma My på A Nuusku äiti A:lla

Mamma My på A
Nuusku äiti A:lla

Jag i skogen Minä metsässä

Jag i skogen
Minä metsässä

Moffa Sulo hämtade mig Sulo ukki haki minut

Moffa Sulo hämtade mig
Sulo ukki haki minut

skogen 009

Pejlarhalsbandet är ännu lite stort Tutkapanta on vielä hiukan iso

Pejlarhalsbandet är ännu lite stort
Tutkapanta on vielä hiukan iso

Sitt! Istu!

Sitt! Istu!

Ligg! Maahan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s