Bellas första drevprov – Bellan ensimmäinen ajokisa

Idag (28.12.2020) var det dags för Tuiskupolun Bellas (FI18932/19, född den 7.2.2019) första drevprov. Förhållandena var utmanande eftersom marken frös på efter att det första söket startat. Det här gjorde att det första söket tog hela 238 minuter. Bella var dock envis och tog stora sökrundor tills hon fick upp klövdjuret. Under den första drevperioden samlade Bella 81 minuter skalltid. Mörkret hann lägga sig innan det var dags att den andra sökperioden – vilken blev endast två minuter lång och därför hann hon inte få upp något fler drev för dagen. Men resultatet är dock mycket bra i utmanande förhållanden för en knappt 2 – årig hund, som är på drevprov för första gången. Det här är en bra grund för fortsättningen! Drevprovet gjordes som del av Västkustens dreverklubbs säsongprov.

Jakob Lund & Tuiskupolun Bella 28.12.2020
Tuiskupolun Bellas sök & drev / haku & ajo

Tänään (28.12.2020) oli Tuiskupolun Bellan (FI18932/19, synt. 7.2.2019) vuoro tehdä ensimmäisen ajokokeensa. Koe tehtiin osana Västkustens dreeverijärjestön koko kauden kokeena. Olosuhteet olivat vaativat koska maa jäätyi kesken ensimmäistä hakua ja tämä johti siihen että ensimmäinen hakuerä kesti 238 min. Bella ei kuitenkaan luovuttanut, vaan teki isoja hakulenkkejä kunnes sai sorkkaeläimen ylös. Ensimmäisellä ajoerällä kertyi haukkuminuutteja 81 min. Pimeys ehti laskeutua ennenkuin oli aika toiselle hakuerälle, ja koska hakuaikaa oli jäljellä ainoastaan kaksi minuuttia, Bella ei ehtinyt saada toista ajoa ylös. Tulos on kuitenkin erittäin hyvä nuorelle, vajaat kahden vuoden ikäiselle koiralle, vaativissa olosuhteissa joka tekee ensimmäiset ajokokeensa! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s