Tiden flyger när man har roligt – Aika rientää kun on hauskaa

Man brukar säga att tiden flyger när man har roligt och det stämmer bra! Alla småttingar har blivit så stora att de redan har blivit adopterade till nya hem där de lär sig att utforska omvärlden samt att bli till duktiga jägare samt ansvarsfulla familjemedlemmar. Som mamma hade jag, Smilla, väldigt svårt att skiljas ifrån dem denna gång men som tur är så har vi nu fått vara på skären där det kryllar av harar som distraherar tankarna. Snart får mamma My och jag dessutom börja träna i skogen igen. Mamma My har också återfått matlusten nu när småttingarna försvunnit ur huset och jag har återgått till de vanliga rutinerna. Mamma My har varit lite deprimerad och stressad under våren, men nu njuter hon av att få jaga möss dagarna i ända på skären. Själv är jag inte så brydd i att jaga möss, utan är mera intresserad av hararna som skuttar omkring på gården. Vi önskar alla en bra start på jaktsäsongen, kom ihåg att ta det med måtta i början!

Basse på paddeläventyr i sitt nya hem – Basse melontaseikkailulla uudessa kodissaan
Basse utforskar ifall det finns något vilt i skärgården- Basse tarkistaa mikäli saaristossa olisi riistaa
Hilta övar på inkallning – Hilta harjoittelee luoksetuloa
Nemo
Jag, Smilla på helspänn eftersom jag vet att det finns en hare där ute – Minä, Smilla, tarkkana koska tiedän että ulkona on jänis.
Eino med sitt första spårbyte – skadat rådjur – Eino ensimmäisellä jälki saaliilla – haavoittunut peura.

Sanotaan että aika rientää kun on hauskaa ja se pitää kyllä paikkaansa! Kaikki pikkulapset ovat adopoitu uusiin koteihin missä opettelevat tutkimaan ympäristönsä sekä tulemaan vastuunkantaviksi perheen jäseniksi. Äitinä, minulla Smillalla, oli erittäin vaikea luopua heistä tällä kertaa mutta asiaan on auttanut se että olemme saaneet olla mökillä missä on runsaasti jäniksiä jotka pitävät mieli valppaana. Kohta saamme Nuusku mamman kanssa alkaa harjoittelemaan metsässä joka auttaa myös asiaan. Nuusku mamman ruokahalu on myös palannut nyt kun pikkuiset ovat häipyneet talosta ja minä olen palannut tavallisiin rutiineihimme. Nuusku on ollut vähän masentunut ja stressaantunut kevään aikana, mutta nyt hän nauttii kun saa pyytää hiiriä pitkin päivät mökillä. Minua ne hiiret ei kovinkaan kiinnosta, olen enemmän kiinnostunut kaikista jäniksistä jotka pomppivat ympäri pihaa! Toivotamme kaikille hyvää jahtikauden alkua! Muistakaa alkuun ottamaan rauhallisesti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s