3 månader – 3 kuukautta

Den här veckan har vi alla blivit 3 månader gamla och jag, Smilla var till skogen för första gången, men jag förstod inte riktigt vad jag skulle göra där – mamma sprang iväg med sådan fart att jag beslöt att återvända till bilen för att vara på säkra sidan. Moffa och mommo hämtade dock mig därifrån flera gånger och visade mig lite hur man ska göra i skogen. Men någon hare hittade jag inte. Sedan har jag en mommo som tycker att det är hälsosamt för alla att simma. Idag har varit i plurret 3 ggr – på ett sätt är det skrämmande medan det är svalkande på samma gång. Dessutom ska det ju vara bra motion, speciellt för oss unga hundar som växer och utvecklas ännu. Igår kväll träffade jag på mammas två kompisar, Molly och Tilde och de var väldigt trevliga och jag ser fram emot flera träffar med dem.

Duff har träffat på rådjur flera gånger på Föglö, Åland (skogsfanen.blogspot.fi) och han har fått spåra med stöd av husse så han har det bra förspänt för sig!

Tällä viikolla olemme kaikki täyttäneet 3 kuukautta ja minä, Smilla on käynyt metsässä ensimäistä kertaa. En kuitenkaan oikein ymmärtänyt sen tarkoitusta – mamma juoksi kovaa vauhtia metsään joten varmistin että pääsisin kotiin menemällä autoon. Ukki ja mummo tuli kuitenkin hakemaan monta kertaa ja opasti vähän mitä se minun tehtäväni on metsässä, mutta jänistä en kyllä löytänyt. Tämän lisäksi minulla on mummu joka on sitä mieltä että kaikkien pitää uida ja väittää että se on terveellistä kasvavalle pennulle. Tänään olen ollut uimassa 3 kertaa – toisaalta pelottavaa vaikka samalla vileentää. Tämön lisäksi pitäisi olla hyvä kuntoilumuoto. Eilen illalla tapasin mamman kahta kaveria, Molly ja Tilde ja he olivat erittäin mukavia ja odotan seuraavaa tapaamista!

Duff joka asuu Föglöllä, Ahvenanmaalla (skogsfanen.blogspot.fi) on päässyt isännän tuella jäljestämään kaurista muutama kerta, joten hänellä on todella hyvä alku!

Smilla i skogen 010 Smilla i skogen 014 - Kopia Smilla i skogen 018 Smilla 3 månader 014 Smilla 3 månader 020 Smilla 3 månader 025 Smilla 3 månader 031 Smilla 3 månader 040

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s